Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

İnsan yoğunluğu okkalı olan, kişilerin toplanmış halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel gidiş önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Paslanmaz çelik yangın kapıları, başka yangın bapları gibi yapı eminği düşünceının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, ode dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama altına tuzakınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey işi yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve hayat kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok ömre bedel hale getirmiştir.

Yangın Bapsı insanoğluın, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir. Yangın baplarının üretim amacı beniâdem sağlamlığını yangın ve duman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın metanet sınıfı: Bir yapı malzemesi ve/veya elemanını oranlı ısıtma ve matbuatç koşulları şeşnda TSE 1263, TSE 4065 ile ilgili Avrupa standartlarında belirlenen yanmaya peklik deneyleri sonucunda saptanan yangına dayanım süresini belirler.

Yangın gibi evgin durumlarda içeriden kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket olmayan bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Yangın Merdiveni Bapları Nasıl Olmalı? Binanızın pasif yangın tehlikesine karşı dirimsel bir parçbirliı olan yangın merdiveni bapları, yalnız bir tahliye aracı olarak misyon alması dışında aynı zamanda tütün ve alevlerin bâtınerdeki öteki alanlara erişmesinı da engeller.

Kullanım kolaylığı sinein topuzlar namına posta tutacakları kullanılmalıdır. TSE tarafından belirlenen yangın merdiveni bapları nasıl olmalı konusundaki standartlar muhakkak üretici Yangın Merdiveni Kapısı firmalar ile yangın firmaları aracılığıyla dikkate kızılınmalıdır.

Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat başka kapı imalatları gibi bileğildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın Bapsı baş amacı insanoğluın dokunca kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdiveni imalatı her ne denli cephe bir dal kabilinden görünse de mutlak inşaat dalüne kardeş bir bölüm olarak görülmelidir. Yangın merdivenleri ve yangın bapları yalnızca demirden ya da çelikten yapım edilmiş basamaklar ve kapılar olarak görülmemeli. Binalara bu merdivenlerden yaptırırken dikkat edilmesi müstelzim en önemli noktalardan bir tanesi merdivendeki kişinin yangın alevlerinden korunmasını esenlayacak korunaklarında inceden inceye mimarilmış olmasıdır.

Peki yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne kadar süre alevlerin ve yamanın yayılmasını engelliyor?

Report this wiki page